Η ΠΟΒΑΣ για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ στην ΕΡΤ1

Γράφτηκε από τον/την Povas on . Posted in Blog

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος κος Θεόφιλος Παγιάτης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, παρευρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ1 και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους κ. Γιάννη Σκάλκο και κ. Κώστα Λασκαράτο.

 

Απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αναμενόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και τόνισε μεταξύ άλλων τις αυξημένες απαιτήσεις του νέου προγράμματος καθώς και την αύξηση του προϋπολογισμού στις 50.000€ ανά έργο και την δυνατότητα κατάθεσης περισσοτέρων των μία αιτήσεων ανά ωφελούμενο, αλλά μέχρι του συνολικού ποσού των 100.000€. Αναφέρθηκε στα πιστοποιημένα προϊόντα και την δυνατότητα του κλάδου να παράγει και να εφαρμόζει στα κτίρια εξαιρετικής ποιότητας κουφώματα και εξώφυλλα, ενώ τόνισε την επιβεβλημένη ανάγκη ανάληψης των έργων ενεργειακής αναβάθμισης μόνο από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους τεχνικούς.

Η ΠΟΒΑΣ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί συνολικά για το νέο πρόγραμμα, όταν θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οδηγός εφαρμογής του.